Кеджері з риби, рису, помідорів, йогурту і лимонів Гордона Рамзі

Як смачно зробити Кеджері з риби, рису, помідорів, йогурту і лимонів Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Фірмовий кеджері – рецепт з книги “Курси елементарної кулінарії” Гордона Рамзі.
Кеджері чудово бадьорить, особливо ввечері після важкого дня, а готувати його зовсім просто. Щоб зробити блюдо менш важким і збагатити смак, я замінив звичні вершки натуральним йогуртом. Форель гарячого копчення або навіть скумбрія будуть не гірше копченої пікші, але тоді краще варити рис у звичайній воді.

Інгредієнти

На 4-6 порцій:

2 лаврових листа
700 г філе копченої пікші без кісток
110 г вершкового або топленого масла
1 зубчик часнику, очищений і дрібно нарізаний
1 цибулина 1 пучок зеленого цибулі, очищеного і дрібно нарізаного
Шматок кореня імбиру розміром з великий палець, очищений і натертий на тертці
2 столові ложки порошку каррі
1 столова ложка насіння гірчиці
2 помідора, очищених від насіння і нарізані
170 г довгозернистого рису або рису басматі
Сік з 2 лимонів
100 г натурального йогурту

Для подачі:
2 жмені подрібненого листя коріандру
1 червоний перець чілі, очищений від насіння і дрібно нарізаний
4 великих яйця ( варити близько 5 хвилин) очищених і розрізаних навпіл
Морська сіль і мелений перець

Кеджері з риби, рису, помідорів, йогурту і лимонів Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Покладіть молюсків в каструлю з невеликою кількістю оливкової олії, чілі, часнику, стебел петрушки, білого вина і овочевого бульйону і накрийте кришкою. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, поки молюски не почнуть розкриватися. Зніміть каструлю з вогню і дайте рідини остыть.
2. Відкладіть молюсків в бік і процідіть рідину через сито, викинувши перець чилі, часник, стебла петрушки і т. д. Доведіть бульйон з молюсків до кипіння, а також глибоку каструлю з підсоленою водою. Варіть пасту протягом 2 хвилин у воді, потім злити і додати в киплячий бульйон з молюсків, варіть 2 хвилини. Додайте вершкове масло в сковороду разом з кабачками, шафраном, рубаною зеленню і невеликою кількістю оливкової олії. Перемішайте все вместе.
3. Доведіть до кипіння 750 мл води в глибокій сковороді і додайте лавровий лист. Покладіть пікшу шкірою вгору і тушкуйте 5 хвилин. Дістаньте шумівкою і обсушити на паперовому рушнику. Рідина від варіння збережіть. У другій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте часник і цибулю і злегка обсмажте пару минут.
4. Додайте імбир, порошок каррі, насіння гірчиці, помідори і готуйте ще 3 хвилини, поки цибуля не стане м’яким. Додайте рис, перемішайте пару раз, щоб він покрився жиром, потім поступово додайте лимонний сік і рідина від риби, перемішуючи після кожного додавання. (Це повинно зайняти близько 20 хвилин.)
5. Обережно зніміть з пікші шкіру і відокремте м’якоть, перевіряючи, чи немає кісточок, потім додайте в рис разом з йогуртом. Перед подачею розділіть кеджері на 4 підігріті тарілки, посипте коріандром і перцем чилі, зверху викладіть яйця і приправте сіллю і перцем. разом, потім додайте моллюсков.
6. Поверніть каструлю на вогонь приблизно на 40 секунд, щоб прогріти молюсків. Перед подачею на стіл посолити і вичавити лимон.