Торт з весільного курсу. Горіховий торт Грильяж з карамеллю простий рецепт.
Інгредієнти
Горіховий бісквіт:
190гр яєць
100гр цукру
Ванільний екстракт
100гр борошна
20гр кукурудзяного крохмалю (КК)
6г розпушувача
25гр рослинного масла
40гр молока
75гр волоського горіха
Грильяж:
50гр горіха пекан (або волоський)
75гр цукру
Ганаш:
90гр молочного шоколаду
60гр вершки 33%
Карамель:
50гр цукру
75гр вершків
25гр вершкового масла
Крем для начинки:
150гр ганаш
100гр карамелі
450гр сирного сиру
Горіховий торт Грильяж з карамеллю покроковий рецепт
1. Горіховий бісквіт:
Яйця збити з цукром до пишної світлої маси, додати ванільний екстракт. Просіяти сухі інгредієнти і перемішати. Ввести в яєчну суміш, перемішати лопаткою. До молока і масла, додати трохи тіста, добре перемішати і ввести в тісто. Акуратно перемішати. Наприкінці ввести горіхи. Розділити тісто на 3 рівні частини випікати в 3-х кільцях діаметром 18см при 180С до сухої шпажки.
Яйця збити з цукром до пишної світлої маси, додати ванільний екстракт. Просіяти сухі інгредієнти і перемішати. Ввести в яєчну суміш, перемішати лопаткою. До молока і масла, додати трохи тіста, добре перемішати і ввести в тісто. Акуратно перемішати. Наприкінці ввести горіхи. Розділити тісто на 3 рівні частини випікати в 3-х кільцях діаметром 18см при 180С до сухої шпажки.
2. Ганаш:
Вершки нагріти до легкого пара, вилити поверх шоколаду. Перемішати до однорідності. Охладить.
Вершки нагріти до легкого пара, вилити поверх шоколаду. Перемішати до однорідності. Охладить.
3. Карамель:
В каструлю з товстим дном насипаємо цукор і плавим його на невеликому вогні до повного розчинення (якщо цукор почне підгоряти знімаємо каструлю і обертаємо її по колу, карамель буде охолоджуватися і не підгорить. Тим часом нагріваємо вершки. Цукор розплавився, кладемо шматочок вершкового масла, активно перемішуємо і вливаємо гарячі вершки! буде дуже сильно вирувати… це нормально. Готову карамель охладить.
В каструлю з товстим дном насипаємо цукор і плавим його на невеликому вогні до повного розчинення (якщо цукор почне підгоряти знімаємо каструлю і обертаємо її по колу, карамель буде охолоджуватися і не підгорить. Тим часом нагріваємо вершки. Цукор розплавився, кладемо шматочок вершкового масла, активно перемішуємо і вливаємо гарячі вершки! буде дуже сильно вирувати… це нормально. Готову карамель охладить.
4. Крем для начинки:
Скласти в діжу всі інгредієнти і збити до однорідності. Чистове покриття може бути абсолютно будь-яким! Чіз на маслі, на вершках, ганаш і т. д.
Скласти в діжу всі інгредієнти і збити до однорідності. Чистове покриття може бути абсолютно будь-яким! Чіз на маслі, на вершках, ганаш і т. д.