Гречані оладки з гречаного борошна на молоці

Як приготувати смачні гречані оладки з гречаного борошна на молоці рецепт простий на сковороді. В дитинстві я обожнював мамині млинці, але не всякі. Найчастіше вона пекла тоненькі. Солодкі. Ось такі я трескал – за вуха не відтягнеш. Набагато рідше на столі з’являлися товсті, дріжджові. Ось до них я був байдужий. Їх кислуватий присмак мені здавався грубим. Потім я став старшим, трохи порозумнішав і смаки у мене помінялися.
Я не розлюбив звичайно тоненькі, але зараз їх смак мені здається простуватим і нудним. А ось у дріжджових я знаходжу набагато більше принади. А вже якщо ці дріжджові зроблені ще й з додаванням гречаного борошна, то я захожусь просто в гастрономічному екстазі. Але. Піч саме млинці з гречаним борошном досить складно. З-за гречаної муки вони досить неміцні, тому я віддаю перевагу замісити тісто густіше і готувати з нього оладки. Смак звичайно трохи не той, але теж дуже навіть. Зараз все покажу.

Інгредієнти

Яйця 3 шт
Сіль 3 г
Молоко 600 мл
Борошно гречана 350 р
Дріжджі свіжі пресовані 15 м або сухі 7 р
Борошно пшеничне 350 г
Цукор 50 г

Масло рослинне для випікання оладок

Гречані оладки з гречаного борошна на молоці покроковий рецепт

1. Тут у мене тепле молоко, відразу раскрошу сюди дріжджі, сюди ж цукор, і кілька ложок борошна. І швидко перемішати до розчинення цукру. Мені потрібно активувати дріжджі. Залишу хвилин на 15-20, щоб вони добре запенились а сам поки змішаю пшеничне борошно вищого сорту, гречане борошно і сіль. Щоб вона швидше в тесті розчинилася я її в ступці растер.

2. Просто тому що дрібну сіль я в принципі не купую. ще мені треба відокремити жовтки від білків, жовтки поки трохи постояти в сторонці, а от білки треба збити до пишної піни знаєте так, щоб білки нормально взбивались, вони повинні бути кімнатної температури і на перших етапах поспішати не треба. Спочатку збиваю до великої піни Ось такий… а тепер вже можна не побоюватися і трохи прискоритися

3. Необов’язково вручну це робити – якщо є електричний міксер – звичайно ж використовуйте. Ну ось – дивіться – все взбилось. Контроль – нічого не вивалюється! Що тут з дріжджами – з ними як бачите все відмінно – піняться просто супер! Значить замішуємо тісто жовтки відразу і борошно з сіллю і замішую… Тісто вийде досить густе. Лякатися не треба, так і повинно бути! дивіться – ось таке… А зараз треба постаратися обережно ввести збиті сюди белки.

4. Лопаткою розподілити рівномірно по всьому об’єму тіста відмінно. Тепер залишається дочекатися щоб тісто піднялося в два з половиною – три рази. Бродити воно має в теплому місці у мене таке в духовці. Лампочку включу – її тепла чудово вистачить. Накрив рушником щоб не пересихало. Часу на підйом може піти від 40 хвилин до двох годин в залежності від активності ваших дріжджів. Ждем.

5. Бачите як піднялося! Просто відмінно! На сковороду олію. В ополоник хлюпнув, щоб тісто простіше набирати було. Залишається тільки випікати так… Якщо у вас є кришка підходить під розмір сковороди – випікайте оладки під кришкою – вони тоді будуть ще більш пишні Процес я б сказав медитативний. З чим саме їх є – з медом чи, зі сметаною чи… чи ще з чимось.. Самі сообразите.