Як приготувати смачний грецька мусака з фаршем, баклажанами і картоплею рецепт простий. Смачно дуже, ніжна, кремова, при цьому соковита, чудово тримає форму, пахне як ворота раю😁 Терміново всім готувати!⠀Відразу хочу сказати, хто дуже боїться масла – запікайте овочі попередньо в духовці, змастити олією злегка, але смак буде менш насиченим, так, обробка впливає😉⠀
Інгредієнти
баклажани 3-4 великих⠀
картопля 3 шт великих⠀
фарш 600гр (смачно баранина+яловичина)⠀
різані томати або пасата 350гр⠀
біле вино 120 мл⠀
цибуля ріпчаста 2 шт⠀
сир 170 гр⠀
сіль, перець⠀
щіпка кориці⠀
розмарин, чебрець, орегано за смаком⠀
оливкову і соняшникову олію⠀
для соусу:
180 гр масла, 4 ст л борошна, сіль, перець, мускатний горіх щіпка, 2 яйця, 120гр сиру, 800 мл молока⠀
Грецька мусака з фаршем, баклажанами і картоплею покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1 см, посолити, дати постояти, обсушити і обсмажити на суміші масел. ⠀ Картоплю нарізати як баклажани, посолити, обсмажити. Цибулю дрібно порізати, пасерувати, як стане прозорим викласти фарш, добре розбити грудочки, як обсмажиться і піде рожевий колір додати помідори, вино, спеції, випарити рідину, щоб соус загус, виправити на сіль і цукор.⠀
2. Для соусу: розтопити масло до піни, борошно пасерувати до характерного горіхового запаху і кремового кольору, влити частинами гаряче молоко, додати сіль, перець і мускат, всипати сир, зняти з вогню і ввести яйця, швидко помішуючи.⠀
3. Збираємо: форму можна присипати меленими сухарями, ⠀ 1й шар половина баклажанів, ⠀ сир, ⠀ картопля, ⠀ половина соусу⠀ фарш, ⠀ інші баклажани, ⠀ сир, ⠀ соус, ⠀ сир. ⠀ Запікаємо 180-200 гр, до скоринки, дивіться по своїй духовці, приблизно 30-40 хвилин. ⠀ ⠀ Довше відео монтувала і⠀писала, що готувала. Приємного!
Відео рецепт 👇