Як приготувати грушеву згущене молоко домашню рецепт простий. Згущене молоко? Так! Смачна? Ще як! Як-то давно я готувала торт з яблучної згущеним молоком, але мені не вистачило смаку. Було вирішено переробити, але я відклала цю справу на довго 🥲 Вчора в stories я викладала покроковий відео рецепт цієї згущеного молока, ви проголосували за повтор рецепта в пості. Написала!
Інгредієнти
1. Груші без серединки – 520 грам
2. Цукор білий – 250 грам
3. Ванільний цукор – 15 грам
4. Ванільна паста – 1/2 чайної ложки
5. Молоко 3,2-3,6% – 300 грам
6. Сіль дрібна – на самому кінчику ножа
Грушева згущене молоко домашня покроковий рецепт
1. Груші порізати на кубики (бажано приблизно одного розміру і не дуже великі). У сотейник з товстим дном покласти кубики груш, обидва види цукру, сіль і ванільну пасту. Добре перемішати. Ставимо сотейник на середній вогонь і тушкуємо його вміст близько 1-1,5 години. Періодично помешиваем.
2. Груші дадуть дуже багато соку і стануть м’якше. Після закінчення часу і коли груші дали багато соку вливаємо молоко і добре перемішуємо. Тушкуємо далі, не накриваючи кришкою, близько 3 години на середньому вогні, періодично помішуючи. Молоко відокремитися грудками, але це нормальне явище, зі згущеним молоком все добре, готуємо дальше.
3. Через 3 години груші стануть м’якими, карамельного кольору, молоко теж стане карамельного відтінку і частина його випаруватися. Тепер акуратно пробиваємо заглибним блендером груші з молоком, намагаємося не напустити багато повітря. Суміш стане однорідною, карамельної і густий. Перемішайте, стежте, щоб не залишилося кусочков.
4. Поверніть сотейник на плиту і доведіть до кипіння. Варіть ще 5-7 хвилин постійно помішуючи. Згущене молоко готова! Розкладіть її по банках і зберігати в холодильнику близько 7 дней.