Як зробити Грушеві кекси з штрейзеля рецепт простий і швидкий. От без води зараз, відразу до рецепту, тому що він мега смачний і абсолютно всі повинні його спробувати👌. У мене силіконова прямокутна форма для кексу.
Інгредієнти
2 середні груші
2 яйця + 1 жовток
60 гр білого цукру
60 г тростинного цукру
180 г борошна
10 г розпушувача
Щіпка солі
Щіпка мускатного горіха
1 ч. л. кориці
1 ч. л лимонного соку
1 ст. л. абрикосового лікеру/ванільного екстракту/коньяку, що знайдеться
130 г вершкового масла
Для ШТРЕЙЗЕЛЯ:
Вершкове масло 2-3 ч. л.
Борошно 1 ст. л.
Цукор 1 ст. л.
Вівсянка 1 с. л.
Грушеві кекси з штрейзеля покроковий рецепт
1. Спочатку готуємо штрейзель. Холодне вершкове масло і всі сухі інгредієнти закидаємо в блендер і подрібнюємо до крихти. Все.
2. Кекс.
Сухі інгредієнти (крім цукру) просіваємо і ретельно перемішуємо в окремій мисці. Груші очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо разом обидва види цукру, яйця, ароматизатор (коньяк, ванільний екстракт і т. д.), сік лимона і добре взбиваем.
Сухі інгредієнти (крім цукру) просіваємо і ретельно перемішуємо в окремій мисці. Груші очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо разом обидва види цукру, яйця, ароматизатор (коньяк, ванільний екстракт і т. д.), сік лимона і добре взбиваем.
3. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо в тісто, додаємо сухі інгредієнти і заважаємо до объединения.
4. Грушу вмішуємо лопаткою в тісто. Заповнюємо форму для кексу на 2/3. Зверху посипаємо штрейзеля. Можна за бажанням додати горіхи. У мене фундук. Випікати при 180 на режимі верх-низ близько 50 хвилин. Перевіряємо на суху шпажку.