Рецепт торта «Грушевий Пломбір». Грушевий торт з морквяним бісквітом і мусом з білого шоколаду рецепт.
Інгредієнти
Грушева карамель:
Грушеве пюре – 110г
Цукор – 65г
Вершки – 53г
Масло – 13г
Сіль – 1г
Ваніль – 5г
Лимонна цедра – 3г
Морквяний бісквіт:
Яйце – 50г
Цукор – 75г
Борошно – 88г
Розпушувач – 1г
Сіль – 1г
Рослинне масло – 62рр.
Моркву – 84г
Кориця – 1г
Сода – 1г
Цедра апельсина – 3г
Горіхи – 16г
Мус на білому шоколаді з ваніллю:
Желатин – 9г
Вода для желатину – 40г
Білий шоколад – 140г
Вершки 10% – 120г
Молоко – 185м
Вершки 33% – 350г
🍐 Грушевий компоті:
Груша – 200г
Цукор – 25г
Желатин – 5г
Вода для желатину – 25г
Лимонний сік – 5мл
Ром/віскі/коньяк – 5мл
Грушевий торт з морквяним бісквітом і мусом з білого шоколаду покроковий рецепт
1. Грушева карамель:
1. Цукор змішати з грушевим пюре, ваніллю, і лимоном, проварити до загустіння і бурштинового кольору.
2. Влити киплячі вершки в кілька прийомів, перемішати до однорідності.
3. Додати вершкове масло, перемішати.
4. Застелити плівкою і дати охолонути в холодильнику близько 4 часов.
1. Цукор змішати з грушевим пюре, ваніллю, і лимоном, проварити до загустіння і бурштинового кольору.
2. Влити киплячі вершки в кілька прийомів, перемішати до однорідності.
3. Додати вершкове масло, перемішати.
4. Застелити плівкою і дати охолонути в холодильнику близько 4 часов.
2. Морквяний бісквіт:
1. Яйця збити з цукром в пишну піну.
2. Змішати борошно, сіль, розпушувач, сходжу і корицю, ввести лопаткою в яєчну суміш. Ввести рослинне масло.
3. Натерту моркву змішати з апельсиновою цедрою і меленими горіхами, ввести в бісквіт, перемішати.
4. Випікати при 160 градусах близько 20 хвилин, до сухої шпажки.
1. Яйця збити з цукром в пишну піну.
2. Змішати борошно, сіль, розпушувач, сходжу і корицю, ввести лопаткою в яєчну суміш. Ввести рослинне масло.
3. Натерту моркву змішати з апельсиновою цедрою і меленими горіхами, ввести в бісквіт, перемішати.
4. Випікати при 160 градусах близько 20 хвилин, до сухої шпажки.
3. Мус на білому шоколаді з ваніллю:
1. Замочити желатин в холодній воді, дати набрякнути.
2. Змішати вершки 10%, ваніль і молоко, довести до кипіння.
3. Влити зверху на шоколад, перемішати.
4. Ввести желатин, перемішати.
5. Дати охолонути до 30-35 градусів.
6. Збити вершки 33%, до стану станув морозива.
7. Акуратно ввести в основу, перемешать.
1. Замочити желатин в холодній воді, дати набрякнути.
2. Змішати вершки 10%, ваніль і молоко, довести до кипіння.
3. Влити зверху на шоколад, перемішати.
4. Ввести желатин, перемішати.
5. Дати охолонути до 30-35 градусів.
6. Збити вершки 33%, до стану станув морозива.
7. Акуратно ввести в основу, перемешать.
4. Грушевий компоті:
1. Желатин замочити в холодній воді, дати набрякнути.
2. Зняти шкірку з груші, нарізати шматочками. Ввести цукор і лимонний сік.
3. Проварити, доки груша не дасть сік і не закипить. Ввести алкоголь, ще трохи проварити.
4. Ввести желатин, розмішати.
5. Вилити в кільце 16 см, застелене плівкою, заморозить.
1. Желатин замочити в холодній воді, дати набрякнути.
2. Зняти шкірку з груші, нарізати шматочками. Ввести цукор і лимонний сік.
3. Проварити, доки груша не дасть сік і не закипить. Ввести алкоголь, ще трохи проварити.
4. Ввести желатин, розмішати.
5. Вилити в кільце 16 см, застелене плівкою, заморозить.