Мятний зефір маршмеллоу домашній

Як зробити М’ятний зефір маршмеллоу домашній рецепт простий. Від себе скажу, що рецепт простий і робочий, я робила 6 разів, все було з’їдено дочиста. Як м’ятного інгредієнта дуже рекомендую наш м’ятний порошок, він як раз з тієї м’яти, який треба: не аптечної, а солодкої і ароматною. У нас в магазині продається в фасовці 50 грам (157 рублів) і 100 грам (297 рублів). Порошок вже дуже дрібний, так що зійде і як м’ятної пудри для обвалки. Маршмеллоу можна і не підфарбовувати, світло зелений відтінок він придбає від мятногг порошку і так. А от якщо хочеться зеленіша, то з натуральних можна забарвити порошком із соку ячменю, наприклад.

Інгредієнти

Желатин 20г 220блюм або магазинний 25 гр

Сироп:
▪️цукор 280г
▪️вода 80г
▪️глюкозний сироп(інвертний) 130г
▪️1-2 ч. л. сублімованої або просто сухої подрібненої м’яти

▪️Цукрова і м’ятна пудра для обвалки.

М’ятний зефір маршмеллоу домашній покроковий рецепт

1. Желатин 25 замочити у воді на 20 хв. до набухання. Змішати інгредієнти для сиропу в сотейнику і на середньому вогні довести до 110град. Залити сироп у діжу для збивання. Додати замочений желатин в сироп, розмішати. Желатин розчиниться в гарячому сиропі під час збивання. Додати в сироп порошок мяты.

2. Збивати до посветления і збільшення маси, не чекаючи повного остигання маси. Маса буде світлою і пишною, повільно стікати з віночка, вирівнюючись на поверхні. На етапі збивання можна додати 5-7 гр порошку для ячменю цвета.

3. Перелити масу в змащену рослинним маслом форму розміром 20 на 20 сантиметрів, краще силіконову. Залишити на 6-10 годин для стабілізації. Нарізати, обваляти в пудрі змішаної з пудрою м’яти, зберігати в закритому просторі, десерт вважається дозревшим через добу після заливання в форму.