Грузинська ачма з сиром класична в духовці без лаваша простий рецепт. Грузинська кухня – знатна, різноманітна і дуже смачна. Одне з найбільш яскравий страв цієї кухні – сирний пиріг під назвою ачма. Потрібно бути гранично обережним з цим блюдом, тому що спробувавши шматочок ,дуже важко відірватися ! 😋
Інгредієнти
Яйця – 6 шт
Вода – 100 мл
Рослинне масло – 1 стіл ложка
Борошно – 1 кг
Сіль – 1 щіпка
Масло вершкове – приблизно 100 м (для змащування листів) .
Сир сулугуні і чанах – всього близько 1 кг .
Грузинська ачма з сиром в духовці без лаваша покроковий рецепт
1. Борошно обов’язково просіяти. Збиваємо Яйце віночком, додаємо воду кімнатної температури, масло. Додаємо поступово борошно і сіль і вимішуємо тісто. Тісто має бути крутим, вимішуємо хвилин 15-20. Готове тісто потрібно злегка «побити». Ділимо тісто на 6 рівних частин, Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на 30 хвилин. Для начинки натираємо сыр.
2. розкачуємо Тісто в тонкий пласт, перший шар викладаємо на деко в сирому вигляді, змащуємо розтопленим вершковим маслом і кладемо на нього натертий сир. У великій каструлі розігріваємо воду до кипіння і злегка варимо кожен пласт, знімаємо з гарячої води, на пару секунд занурюємо в холодну воду і викладаємо відразу на противень.
3. Кожен шар обмазуємо масло і кладемо сирну начинку. Останній шар закриваємо сирим пластом тіста, обмазуємо маслом і нарізаємо на порціонні шматочки (як на відео).
4. Відправляємо пиріг в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах (до золотистої скоринки ). Гарячий пиріг можна подавати з мацоні і червоним вином – це просто прекрасне поєднання 🥰.
Відео рецепт 👇