Грибна ікра з варених грибів красноголовців з цибулею, морквою і часником

Як зробити домашню грибну ікру з варених грибів красноголовців з цибулею, морквою і часником на зиму найсмачніший рецепт простий і швидкий. Є тут у нас любителі грибів? Я дуже люблю грибочки, в будь-якому вигляді, смажені, мариновані, солоні, а також в різних стравах! Сьогодні хочу з вами поділитися рецептом, простий, але дуже смачною ікрою з грибів. На цей раз у мене красноголовці! Ви можете брати будь-які, на ваш смак і наявність.

Інгредієнти

1 кг гриби
1 шт цибуля ріпчаста
1 шт морква
150 мл олія
2-3 зубчики часнику
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Грибна ікра з варених грибів красноголовців з цибулею, морквою і часником покроковий рецепт

1. Першим ділом гриби ретельно промиваємо. Великі гриби розрізати навпіл або на четвертинки. У каструлі закип’ятити воду і опустити гриби, після закипання злити воду і промити гриби під проточною водою. Відкиньте на друшляк або сито.
2. У каструлю налийте свіжу воду, закип’ятіть і перекладаємо гриби, додаємо трохи солі і варимо 30-40 хвилин. По закінченню часу, відкинути на друшляк, щоб вся рідина стекла. Трохи остиглі гриби пропустити через м’ясорубку або пробити блендером.

3. У глибоку сковороду або казан вливаємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулину і моркву на середній тертці. Потім додаємо грибну масу. Додаємо подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець за вкусу.
4. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 1 годину – 1 годину 20 хвилин. Незабутній періодично помішувати. Розкладаємо ікру по стерильним баночкам.
5. Якщо ви плануєте залишити ікру на зберігання, зверху залийте гаряче рослинне масло без запаху. Також ікра з грибів підійде як начинка для пиріжків! Приємного апетиту!

6. Готуйте із задоволенням! Врахуйте, що лісові гриби відрізняються від магазинних, термічної обробки і час приготовления.