Грибний тарт пиріг на листковому тісті

Як смачно зробити Грибний тарт пиріг на листковому тісті простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Начебто простий пиріг, але який же він смачний! «Подушка» з карамелізованого цибулі, смажені шампіньйони з ароматом чебрецю і розмарину, приправлені бальзамічним оцтом, який надав грибів неповторний смак. Осіннім вечором шматочок такого пирога з келихом білого вина – справжній гастрономічний оргазм!) Вранці з кавою, або з чаєм, вдень з салатом із свіжих листків. Гарний у будь-який час!)

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Масло рослинне – 4 ст. л
Гриби печериці – 500 гр
Чебрець свіжий – 3 гілочки
Розмарин свіжий – 3 гілочки
Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Тісто листкове бездріжджове – 500 гр
Сир Пармезан – 2 ст. л.
Яйце (для змащування пирога) – 1 шт.
Свіжі трави можна замінити на сухі.

Грибний тарт пиріг на листковому тісті покроковий рецепт

1. Тісто розморозити листкове. У сковороді розігріти 2 ст. л. рослинного масла, обсмажити ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, до карамельного кольору. Смажити на невеликому вогні, постійно помішуючи, посолити, поперчити за смаком. Готовий цибулю вийняти з сковороди в окрему тарелку.

2. У цій же сковороді розігріти 2 ст. л рослинного масла, додати нарізані гриби тонкими слайсами, гілочки розмарину і чебрецю. Смажити гриби до випаровування рідини з сковороди. Посолити, поперчити за смаком. Влити бальзамічний оцет, обсмажувати ще кілька хвилин, зняти з огня.

3. Великі гілочки трав видалити з грибів. Листкове тісто розкачати злегка, повинен вийти прямокутник, розміром приблизно 23х35 див. Якщо потрібно, підрівняти краю ножем, щоб був рівний прямокутник. Тісто перекласти на деко, засклений папером для випічки. Тісто наколоти виделкою, щоб не вздувалось.

4. На тісто викласти обсмажену цибулю, відступаючи від країв по 2 див. Зверху гриби, присипати листочками свіжого чебрецю. Присипати натертим сиром. Краї тіста змастити збитим яйцем. Випікаємо в нагрітій духовці 200 гр, 25-30 минут.