Італійський хліб Фокачча

Як зробити смачний Італійський хліб «Фокачча» рецепт простий – готується дуже просто, начинки можуть бути різні: маслини, оливки, в’ялені томати, розмарин…я готувала з «Черрі» 🍅.

Інгредієнти

Рецепт тіста:
600 г борошна
460 мл теплої води
7 г сухих дріжджів або 15-20 свіжих
15 мл олив.масла
2 ч. л солі
Щіпка цукру

Італійський хліб Фокачча покроковий рецепт

1. Половину води від загальної маси влити в миску, додати дріжджі, цукор і 2-3 ст. л борошна з гіркою із загальної маси борошна. Накрити і залишити підніматися на 10-15 хвилин, опара готова? У просіяне борошно додаємо сіль, перемішуємо , робимо поглиблення і вливаємо воду, опару і оливкова олія (можна замінити будь-яким іншим раст. олією), перемішуємо лопаткою до зволоження борошна, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 12 годин, тісто можна готувати з вечора і вранці піч хлеб.

2. Через пару годин я дістала тісто, склала, щоб розвинути клейковину. Форму змастити маслом, акуратно викласти тісто, перевернути, щоб верх був в олії, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 15 хвилин. Далі тісто збризнути маслом і пальцями розподілити по формі, накрити, поставити в тепло на 40 минут.

3. Після на тісто викласти начинку(я використовувала помідори. Черрі зрізом вниз), морську сіль і будь-які травички за смаком). Випікаємо в розігрітій до 240С духовці 20-25 хвилин до насичено золотистого кольору ! Хліб дуже апетитний і ароматний! Печіть з задоволенням, а я чекаю на ваші фотозвіти 👍🏻

Відео рецепт 👇