Гриби печериці з цибулею на сковороді

Тушковані Гриби печериці з часником і вином на сковороді простий рецепт. По-моєму, грибів потрібна не картопля, а вершкове масло і лимонний сік або біле вино. Плюс – управління нагрівом. І тоді буде і ароматно і смачно, і текстурно. ⠀ А вже з чим подати – розберемося. З полентою, з пастою, на скрэмбле або просто на хорошому хлібі. Картоплю теж насправді ніхто не відміняв, в будь-якому вигляді. До речі, для пирога я гриби таким же чином готую.

Інгредієнти

4 порції
2 ст. л. рослинного масла
700 г печериці (дрібні – повністю, середні – розрізані навпіл)
50 г вершкового масла
2 зубчики часнику
3 гілочки чебрецю
50 мл білого сухого вина (або вода, подкисленная винним або яблучним оцтом)
сіль за смаком
чорний перець свіжого помелу за смаком

Гриби печериці з цибулею на сковороді покроковий рецепт

1. Розігрійте олію у просторій сковороді. ⠀ Викладіть гриби і готуйте, помішуючи, на помірному вогні, поки з грибів не виділиться сік, приблизно 5 хв. ⠀
2. Збільште вогонь і продовжуйте приготування, поки сік повністю не випарується. ⠀ Додайте вершкове масло, зменшіть вогонь і готуйте гриби ще 6-8 хвилин, перемішуючи кожну минуту.
3. До кінця приготування гриби підрум’яняться. ⠀ Додайте дрібно нарізаний часник, перемешайте.

4. Коли з’явиться виразний аромат часнику, влийте воду/бульйон/вино і готуйте на середньому вогні ще пару хвилин. ⠀ Приправте сіллю і перцем, ще пару хвилин – подавайте.

Відео рецепт 👇