Сугудай з скумбрії холодна закуска з свіжої риби

Як смачно зробити Сугудай з скумбрії холодна закуска з свіжої риби простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сугудай або сагудай (так і так буде правильно). Традиційне сибірське страва – холодна закуска з свіжої риби ( нельма, муксун, омуль), або будь-якої білої риби( можна брати і розморожену).

Інгредієнти

дивіться нижче

Сугудай з скумбрії холодна закуска з свіжої риби покроковий рецепт

1. Філе риби (500 гр) нарізати невеликими шматочками, додати порізану цибулю(1 шт), лавровий лист(2 шт), перець горошком і чорний мелений за смаком, сіль – 0.5 ст. ложки.
2. В 100 мл води розвести 50 мл оцту (або кислинку відрегулювати по своєму відчуттю), влити в рибу, перемішати і прибрати в холод.
3. Через 15-20 хвилин дістати, додати рослинне масло (3-4 ст. ложки), знову перемішати і полити ароматним соком лимона.
4. Готується дуже просто, а вражень дарує масу, особливо під чарочку холодненької 😉