Як зробити Хачапурі по-аджарськи у формі човників рецепт простий. Це, звичайно, не яхта самизнаетекого, але теж непогана човник.
Інгредієнти
на 2 великих хачапурі:
⠀
тісто:
✔️дріжджі сухі – 1 ч. л. з гіркою (або 10 г свіжих
✔️тепла вода – 125 мл
✔️цукор – 1 ст. л.
✔️сіль – 1 ч. л.
✔️борошно – 220 р
✔️оливкова олія – 30 мл
⠀
начинка:
✔️сир сулугуні – 350 р
✔️яєчний жовток – 3 шт.
✔️вершкове масло – 10 г
Хачапурі по-аджарськи у формі човників покроковий рецепт
1. Дріжджі, воду і цукор змішати. Накрити харчовою плівкою і прибрати на 10 хв. ⠀ Додати сіль, масло, просіяти борошно. Замісити кульку тесту. Покласти в миску і накрити харчовою плівкою. Залишити в теплому місці підходити на годину. ⠀ Натерти сир, додати 3-4 ложки води, перемішати. ⠀
2. Розділити тісто на 2 частини, кожну з яких розкачати тонко в овал. По краях викласти сир, скласти трубочками з двох боків до середини, кінці зліпити, а середину розсунути. Викласти начинку. ⠀
3. Змастити краю жовтком. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при максимальній температурі 3-5 хв, як тільки краї стануть рум’яними – викласти жовток і ще на 1 хв. ⠀ Викласти вершкове масло, перемішати начинку.