Формовий хліб без замісу на заквасці

Як зробити смачний формовий хліб без замісу на заквасці рецепт простий в духовці. Найпростіший хліб на заквасці! Ну, принаймні, я простіше ще не пекла! ☺️ І на відміну від подібного дріжджового, цей – на заквасці – має гарний хлібний смак! Немає сильно відчутною кислинки. Хороший справжній хлібний м’якуш. Для такого простого методу відмінний хліб 🍞, загалом 👌

Інгредієнти

(на 1 форму Л11)

•Закваска 20 р
•Борошно пшеничне в/с (або 1) 225 р
•Вода 160-165г
•Сіль 5 г

Формовий хліб без замісу на заквасці покроковий рецепт

1. В прохолодній воді розмішати закваску і сіль. Всипати борошно, перемішати кілька хвилин до повного її зволоження. Можна вручну, можна ручним міксером. Зібрати скребком зі стінок, накрити від обвітрювання, залишити на столі на 20-30 хв. ⠀ В цей час змастити форму Л11 вершковим або топленим маслом. ⠀

2. Вологими руками і вологим скребком витягнути тісто з миски. На вологій поверхні або просто прямо в руках зібрати краю заготовки до центру, натягуючи поверхню, помістити у форму гладкою поверхнею вгору. Закрити шапочкою для душу. ⠀ При відсутності часу і бажання можна відразу після змішування інгредієнтів помістити тісто в підготовлену форму і залишити на розстройці до ранку. ⠀

3. Бродіння (розстойка) ніч. • більш оптимально – при 22-23 градусах 10-12 год. • у мене було при 24-25 градусах 8-9 ч. ⠀ До ранку тісто дійде майже до країв форми. Можна збризнути заготівлю водою з пульверизатора і присипати насінням. ⠀

4. Випікати: У розпеченій до 240 градусів духовці перші 10 хвилин З ПАРОЮ. Далі духовку провітрити, знизити температуру до 200 градусів, піч ще ~ 40 хв без пари. ⠀ Звільнити від форми, остудити на решетке.

Відео рецепт 👇