Халва молочна з горіхами узбецька

Ловіть рецепт дуже смачної молочної халви ❤️ Халва молочна з горіхами узбецька простий рецепт.

Інгредієнти

✅300 Гр цукру
✅250 мл води
✅щіпка лимонної кислоти або 1 чайна ложка лимонного соку

✅80 Гр вершкового масла
✅ванілін
✅200 Гр сухого молока
✅100 Г будь-яких горіхів

Халва молочна з горіхами узбецька покроковий рецепт

1. Варимо сироп після закипання приблизно 15-18 хвилин, просто визначте готовність сиропу пробій на м’який кулька (з середини киплячої маси беремо трохи сиропу і опускаємо в холодну воду.

2. Якщо сироп розчинився, значить не готовий, якщо ж з нього пальцями можливо скачати м’який кульку, то він готовий). До речі, в перший раз моя помилка була в тому, що я перетравила сироп.

3. Тому цей момент дуже важливий – кулька повинен бути м’який, а не жорсткий як льодяник. Духовка не потрібна. Залишаєте при кімнатній температурі. Зберігати в сухому закритому емкости.

Відео рецепт 👇