Хатня морква по корейськи з часником швидкого приготування простий рецепт.
Інгредієнти
1 кг. моркви
1 ч. л. солі
4 великих зубчики часнику
1 ч. л. цукру
100 мл оливкової олії або звичайного
До олії додаємо спеції:
– 1ч.л. меленого чорного перцю
– 1/2 ч. л. паприки (якщо любите погостріше, можна замінити на чилі)
– 1/2ч.л. куркуми
– 1/2ч.л. гірчиці в порошку
– 1ч.л. з гіркою меленого коріандру
50 мл (3,5 ст. л.) яблучного або ін. натурального 6% оцту
Домашня морква по корейськи з часником швидкого приготування покроковий рецепт
1. Натираємо на спеціальній тертці 1 кг. моркви. Додаємо 1 ч. л. солі. Мнемо руками, поки морква не пустить сік. Робимо рукою невелике поглиблення в середині і видавлюємо в нього 4 великих зубчики часнику. Туди ж додаємо 1 ч. л. цукру (я додаю кокосовий). Наливаємо 100 мл. олії в металеву кружку можна використовувати сотейник або сковороду. Масло я беру оливкова, можна взяти будь-яку, не дуже ароматное.
2. Нагріваємо олію зі спеціями на плиті, воно повинно стати гарячим, але не кипіти. Виливаємо на часник гаряче масло зі спеціями. Чекаємо пару хвилин, щоб часник віддав аромат. Додаємо 50 мл (3,5 ст. л.) яблучного або ін. натурального 6% оцту. Перемешиваем.
3. Приминаем морквину, щоб вона була покрита рідиною. Закриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник маринуватися краще на ніч. Якщо морква не дуже соковита замочіть її на годинку в воді перед шинковкой.
4. Якщо немає спец. терки – можна і на звичайному натерти (на смак ніяк не позначиться). Якщо є не всі спеції – часник, коріандр і чилі ( паприка) – необхідний мінімум. Інше не міняємо, і тоді гарантую – морквина вийде 🔥.