Хліб білий батон медово-вершковий на биге

Як смачно зробити Хліб білий батон медово-вершковий на биге простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Друзі, до свята випікала ще батон. Та не простий, а з медом і маслом 🤗 На “засмажений” колір не дивіться, це був спецзамовлення мого чоловіка 🤣 (любить він горілі скоринки у батонів)

Інгредієнти

На три батона:

Біга:
– 200 борошна гш зс
– 100 води
– 1-2 г свіжих дріжджів

Тісто:
– вся біга
– 640 борошна гш зс
– 300 молока
– 50 + 50 води (дивіться по вологоємність вашої борошна, другі 50 грам не додавайте, якщо тісто потрібної консистенції)
– 13 солі
– 50 меду
– 20 цукру
– 50 вершкового масла

Хліб білий батон медово-вершковий на биге покроковий рецепт

1. Біга:
Все змішати, дати старт в теплі 30-40 хвилин, прибрати в холодильник на 12-24 часа.
2. Тісто: Все з’єднати і замісити гладке тісто. Перекласти в ємність для бродіння. Я дала старт в теплі близько 2 годин і коли побачила невелике збільшення в об’ємі і розпушення, на ніч прибрала в холодильник. Вранці розділила тісто на 3 частини (вона повинна збільшитися в обсязі майже в два рази, якщо після холоду воно не виросло, то нехай постоїть ще в теплі), зробила предформовку.
3. Відпочинок заготівлях 15-30 хвилин. Остаточна формування. Розстойка прямо на пергаменті. Заготовки повинні стати пишними і ніжними. Надрізи ( мені подобаються такі часті надрізи у батона 😍) Нижче пишу температури для нормального кольору кірки, якщо любите пальника, то збільшуйте на 10 градусів 😅

4. Випічка з парою при 230-240 градусах перші 15 хвилин, за ос без пари при 190-200 ще 15-20 хвилин (дивіться за кольором скоринки і в цілому по готовності) Остудити на решітці і насолоджуватися смачним батоном ❤️