Хліб з в’яленою журавлиною і волоським горіхом рецепт простий 😝 Мамкин пекар знову з Вами. Поки другий курито зі складною внутрішньою організацією проходить стадію термічної обробки, хочу поділиться ЗЗЗ версією житнього хлібця в новорічному стилі, з горіхами і сушеної журавлиною.
Єдиний нюанс в даному випадку використовується тісто тривалої ферментації, ті близько доби майбутній хліб проведе в утробі холодильника. Останнім часом у мене виникає бажання весь час щось піч. Можливо це вплив холодних зовнішніх факторів. До речі, у мене з’явилася нова не випробувана іграшка – спеціальні стаканчики для перевірки підняття тесту. Можу розповісти про них при нагоді😎
Єдиний нюанс в даному випадку використовується тісто тривалої ферментації, ті близько доби майбутній хліб проведе в утробі холодильника. Останнім часом у мене виникає бажання весь час щось піч. Можливо це вплив холодних зовнішніх факторів. До речі, у мене з’явилася нова не випробувана іграшка – спеціальні стаканчики для перевірки підняття тесту. Можу розповісти про них при нагоді😎
Інгредієнти
На 1 круглий хліб
– 150 г пшеничного борошна
– 150 г цільнозернового борошна
– 90 г житнього борошна
або всього 390 г пшеничного борошна
– 2 ч. л. солі
– 1 ч. л. сухих дріжджів
– 100 г волоських горіхів
– 100 г в’яленої журавлини або вишні
– 50 г меду
– 360 мл теплої води
Хліб з в’яленою журавлиною і волоським горіхом покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці, замісіть тісто, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 18-24 часа.
2. Дістаньте тісто з холодильника, злегка обімніть і перекладіть на деко, застелений пергаментним папером. Сформуйте хліб бажаної форми, накрийте рушником і залиште ще на 15-20 минут.
3. В цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте хліб у духовку і випікайте до готовності 45-60 хвилин. І обов’язково перевіряємо ступінь готовності зубочисточным методом.