Як зробити хрустку квашену капусту з медом і сіллю рецепт простий 🔥 👏🏼 Про капусту ми говорили пару постів назад і кожен третій просив рецепт. Розповідаю….. Капуста квас дуже просто, достатньо дотримати пропорції, що б отримати прекрасний результат. Капуста по цьому рецепту буде в міру солоною, не дуже кислому, але залишиться дуже хрусткою. 😍🥰❤ Запам’ятовуємо формулу: треба взяти 2.5% солі і 1% меду від ваги овочів (капусти з морквою) і 3-е діб очікування.
Інгредієнти
✔ Отже у мене було 4 кг овочів
Капуста соломкою 3.5 кг
Моркву на крупній тертці 0.5 кг
Сіль 2.5% = 100 гр
Мед 1% = 40 гр
Хрустка квашена капуста з медом і сіллю покроковий рецепт
1. Капусту з морквою і сіллю мнемо дуже інтенсивно до виділення вологи, додаємо мед і знову пом’яти пару хвилин. Як виділився сік відправляємо капусту в каструлю або відро, добре ущільнюємо, накриває марлею чи рушником, ставимо гніт рівний приблизно 3-4 кг і залишаємо на 3-е суток на столі при кімнатній температурі. ⚠️ ВАЖЛИВО 2-3 рази в день капусту протикати, що б виходили гази, так ваша капуста буде саме ферментіроваться і квас, а не тухнуть.
2. Разом у вас має бути мінімум 6 підходів-протыканий капусти. Через три доби ваша смакота, яка НЕ ВИМАГАЄ промивання, ГОТОВА. Приємного апетиту ❤ Зберігаємо капусту в щільно закритій тарі в холоді, це можуть бути банки або пластикові контейнери. Я просто перекласти у пластикове відро і залишила в холодильнику. В умовах, яких ми живемо зараз немає необхідності робити її бочками, адже тепер її можна квасити не один раз в рік 👏🏼🥳🙏
3. P. s. мед в капусту кладуть для кращої ферментації. У селах змащувати медом бочку в якій квасили капусту.
4. P. s.s. ніякої розсіл з водою, сіллю і цукром варити НЕ ТРЕБА, спробуйте хоч раз зробити капусту “сухим” способом як у мене і ви зрозумієте різницю 🔥🥳
Відео рецепт 👇