Як зробити Хрустке кунжутна печиво рецепт простий – це смачно, швидко і легко! ⠀Тонке, дуже хрустке, з горіховим ароматом, готується елементарно.⠀Якщо гості на порозі, то я раджу вам придивитися до цього рецепту.
Інгредієнти
60 гр м’якого вершкового масла⠀
100 гр цукру або цукрової пудри⠀
1 ч. л. ванілі (*)⠀
1 яйце⠀
30 мл соку лимона⠀
0,5 ч. л. розпушувача⠀
щіпка солі⠀
70 гр борошна⠀
150 гр кунжутного насіння (**)⠀
⏱ Час приготування 15-20 хвилин.⠀
Хрустке кунжутне печиво покроковий рецепт
1. В вершкове масло, додати цукор і розмішати вінчиком, вбити яйце і знову перемішати. ⠀ Додати сіль, розпушувач і сік лимона, злегка змішати до однорідності. ⠀ В отриману суміш частинами додати просіяне борошно, після чого всипати кунжут і ретельно перемішати.⠀
2. На застелений пергаментом деко, за допомогою двох чайних ложок, викласти невелику кількість тіста на відстані один від одного 3-5 см. При випіканні тісто сильно розтікається. На стандартний деко 12 штук.⠀
3. Випікати в попередньо розігрітій духовці 8, максимум 10 хвилин при температурі 200 градусів. Орієнтуйтеся на свій духова шафа, в будь-якому випадку далеко від нього не відходьте, стежте, щоб печиво не підгоріло, готується дійсно дуже швидко.⠀ Вийняти з духовки і дати повністю охолонути.⠀ ⠀
4. (*) – можна замінити на ванільний екстракт. (**) – для того, щоб отримати більш насичений горіховий смак, насіння кунжуту необхідно спочатку обсмажити на сухій сковороді до світло-коричневого кольору.⠀
Відео рецепт 👇