Крем лимонний курд класичний для торта

Як приготувати крем лимонний курд класичний для торта рецепт.

Інгредієнти

Свіже цільні яйця 115г
цукровий пісок 120г
Лимонна цедра 6г
Свіжий лимонний сік 80 р
Несолоне вершкове масло, 170г
кімнатної температури від 72%
Желатин 4г

Крем лимонний курд класичний для торта покроковий рецепт

1. зняти Цедру. Рунами ретельно перетріть лимонну цедру з цукром. Змішайте в невеликій каструльці лимонний сік, цукор з цедрою і яйця. Поставте все на водяну баню. Збивайте віночком до тих пір, поки суміш не досягне 83/84*.
2. Суміш не повинна кипіти, тільки почне підніматися густий пар. Додати напухший желатин. Залишити остигати до 60*. перш ніж додати порізане на шматочки масло. Вилийте крем в блендер, додайте масло і збивайте протягом приблизно 10 минут.
3. Вилийте крем в банку або зручну для вас форму, щільно закрийте кришкою або поліетиленовою плівкою. Приберіть в холодильник на ніч. За цей час він дуже добре загусне, буде кремовою і в теж час повітряної консистенции.