Кавовий екстракт

Як зробити кавовий екстракт рецепт. Багато бачили в магазинах для кондитерів таку штуку, як кавовий екстракт. Це концентрована витяжка з кави. Має насичений кавовий смак і аромат. Його використовують у приготуванні тортів, кремів, морозива, тістечок, печива і всіляких інших десертів. Чому б нам не приготувати такий екстракт в домашніх умовах? Це дуже просто! Зараз все розповім. Хочу відразу попередити, що потрібен хороший розчинну каву, інакше екстракт може кислить. Я використовувала Nescafe Gold.

Інгредієнти

1. Розчинна кава – 40 грам
2. Вода гаряча – 65 грам
3. Коричневий цукор – 60 грам
4. Сироп глюкози – 12 грам

Кавовий екстракт покроковий рецепт

1. З цукру приготуєте суху карамель. Для цього весь цукор помістіть в сотейник з товстим дном і доведіть до повного розчинення цукру. Вогонь середній, щоб не підгорів. Тут ми використовуємо коричневий цукор, щоб надати приємний карамельний відтінок смаку, також це добре позначиться на кольорі экстракта.
2. Як карамель готова, то залишаємо її на вимкненій теплою конфорці. З’єднати каву та гарячу воду. Довести до кипіння в іншому сотейнику. Як закипів кави, то додаємо тонкою цівкою нашу карамель і ретельно розмішуємо. Коли суміші об’єдналися, то уварим екстракт близько 6 хвилин на середньому огне.
3. Після того, як все готове, додаємо сироп глюкози (він необхідний, щоб кавовий екстракт не зацукрувався), добре перемішуємо і розливаємо по банках. Зберігати в холодильнику до 3 недель.