Наші продають її банками 🍯 Пора почати і вам, прекрасна ідея для подарунка 🎁 РЕЦЕПТ ІДЕАЛЬНОЇ КАРАМЕЛІ. Вчора я ділилася рецептом карамелі без глюкози, сьогодні дублюю тут цей рецепт з глюкозою. Вийде з першого разу 💪Запевняю! Як зробити Ідеальна карамель з вершками і глюкозою рецепт простий.
Інгредієнти
Цукор-130гр
Глюкозний сироп-30г
Вершки жирністю 33-35% -110гр
Сіль-2 гр
Ідеальна карамель з вершками і глюкозою покроковий рецепт
1. В сотейник скласти глюкозу і цукор. Спочатку у вас почне кипіти сироп, по краю сотейника, вам можна і навіть потрібно перемішати з цукром. Спочатку суміш цукру і глюкози буде схожа на мокрий сніг, так і повинно бути. Поступово цукор теж розтопиться, а вам потрібно помішувати, щоб переміщати слои.
2. В окремій ємності довести до кипіння вершки. Як тільки ВЕСЬ цукор з сиропом розтануть, майбутня основа для карамелі придбає бурштиновий колір, зрушуємо сотейник з нагрівального елемента і додаємо порційно киплячі вершки, інтенсивно помішуючи (буде багато пари, будьте обережні, щоб не обпектися), як тільки перша 1/3 частину вершків об’єдналася з розтопленої масою, додайте наступну і знову інтенсивно перемешивайте.
3. Коли всі вершки додані, додайте сіль і повертайте сотейник на нагрівальний елемент на 30 сек, чим довше будете тримати ,тим більше рідини випарується і тим щільніше буде карамель. Це відмінний варіант карамелі до млинців, в капкейки, вона не перетворюється в дерево в холодильнику, а стає дуже тягучей.
4. Плюси її в тому, що не потрібно боятися, що цукор згорить, її можна заважати, вона не кристалізується і всі ці переваги за рахунок наявності глюкозного сиропу. З усіх варіантів, які я перепробувала, це найпростіший, якщо б мені підказали колись цей рецепт, то запасів цукру в країні було б больше.
5. Якщо Ви хочете трохи більше «щільну карамель ,додавайте менше вершків (95-100гр). Готуйте, отримуйте задоволення від смаку і продавайте 😉