Ідеальний шашлик зі свинини на мангалі

Першотравень! Пора на пікнік! Хай живе, шашлик! Ідеальний шашлик зі свинини на мангалі простий рецепт. Якщо хтось вважає, що шашлик – не жіноча справа, скажу відразу: у нашій родині секрет смачного шашлику передався мені від мами, а я ділюся з вами. За роки він не знав невдач. Головний секрет: мама завжди маринує м’ясо з додаванням рослинного масла, і шашлик виходить м’який і з’їдається до останнього шматочка😋:

Інгредієнти

свинина – 1 кг
оливкова олія – до 70 мл
соєвий соус 30 мл
1 великий 🍋
4 🧅середнього розміру
перець чорний мелений.
велика Морська сіль

Ідеальний шашлик зі свинини на мангалі покроковий рецепт

1. М’ясо ріжемо на великі шматки, кладемо в глибоку чашку; Цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо зверху м’яса, солимо і масажує 😂, щоб дала сік, Масло, соєвий соус, сік лимона об’єднуємо виделкою, додаємо до м’яса, перемішуємо. Ставимо під гніт на 1 годину при кімнатній 🌡️. Якщо будете маринувати довше, то використовуйте холодильник.
2. Під час смаження 🔥 , м’ясо можна поливати маринадом. Перчимо тільки готовий шашлик❗ Перець та інші спеції в процесі смаження обгаграют і дають гіркуватий присмак. Важливо: Не купуйте жорстке м’ясо! Навіть хороший маринад його не виправить. За декілька діб він може розм’якшити 🥩, але смак не исправит.
3. Рослинна олія покриває шматочки м’яса плівкою, завдяки якій вони не пересихають в процесі смаження і залишаються соковитими всередині. Масло використовуйте без яскравого аромату. З запахом насіння або кедрове – не підійде❗, переб’є смак. Обов’язковий інгредієнт маринаду – кислота.
4. Кращий варіант – сік🍋. На кожен кілограм м’яса – сік одного 🍋. Сік лимона можна замінити білим сухим вином, винним або яблучним оцтом — але, не все відразу. Цибуля 👍. Цибульний сік збагачує смак шашлику. 🧅 не будемо мельчить.
5. Кладемо зверху м’яса, як слід солимо. Як тільки дасть сік, додаємо основний маринад. Якщо не морська сіль, то соєвий соус, з ним 🥩 і 🐟 в процесі приготування підрум’янюються 🔥і виглядають аппетитно.