Запіканка з гарбуза з фаршем та сиром у духовці

Як смачно зробити Запіканка з гарбуза з фаршем та сиром у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Швидко, просто і дуже смачно! Як ми з вами і любимо. Фарш може бути будь.

Інгредієнти

Гарбуз в очищеному вигляді 500 гр
Фарш 300 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Протерті томати 100 мл
Моцарелла 2 великих кульки
Сіль, перець за смаком

Запіканка з гарбуза з фаршем та сиром у духовці покроковий рецепт

1. Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Якщо натирати лінь, то можна нарізати її невеликими, довільної форми, пластинками товщиною 3 – 4 мм На добре розігрітій сковороді з маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо до зміни цвета.

2. Солимо, перчимо, вливаємо протерті томати і все добре перемішуємо. Даємо закипіти і відразу ж знімаємо з вогню. Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо частину натертого гарбуза, (якщо ви нарізали на шматки, то краще викласти їх у два шари), зверху додаємо фарш і закриваємо залишилася тыквой.

3. Трохи солимо і ставимо в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо в процесі готування гарбуз буде підгоряти, накрийте фольгою. Потім дістаємо запіканку і посипаємо порваній руками моцареллой.

4. Відправляємо назад в духовку, хвилин 5-7, але тут стежте, щоб сир не підгорів. Даємо трохи охолонути і наслаждаемся.

Відео рецепт 👇