Поки є сезонні овочі, готую! ІКРА З БАКЛАЖАНІВ. Як зробити Ікру з баклажанів пальчики оближеш швидкого приготування по простому рецептом.
Інгредієнти
7 шт баклажан ( у мене були великі)
2 -3 шт моркви
2-3 шт білого кореня ( пастернак)
2 цибулини
3 великих помідора
2 -3 зубчики часнику
Сіль, чорний перець
масло рослинне для обсмажування
Ікра з баклажанів пальчики оближеш швидкого приготування покроковий рецепт
1. Баклажани помити, видалити плодоніжки, зробити кілька проколів виделкою. Викласти на застелений пергаментом деко і запекти в розігрітій до 200°С духовці. Моркву, біле коріння вимити, нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю нарізати дрібним кубиком. Розігріти в сковороді олію і обсмажити спочатку моркву і біле коріння, далі додати лук.
2. Запечені баклажани остудити, очистити від шкірки і дрібно порубати. Всю масу з’єднати. Помідори розрізати навпіл і натерти на крупній тертці, без шкірки. (можна використовувати томат).
3. Додати натерті помідори, сіль, мелений перець до баклажанів і тушкувати 20 хвилин (залежить від соковитості помідор і бажаної густоти, відповідно). В кінці приготування видавити в ікру часник, перемешать.