Краще пізно, чим ніколи 😁 Як зробити Імбирне пряничное тісто рецепт простий.
Інгредієнти
200 грам вершкового масла 82,5%
150 грам меду
3 великих яйця
300 грам цукру
1 год л соди
Імбир, кориця, мускатний горіх мелений за 1/4 ч. л.
Борошно 700 гр.
Для глазурі:
2 яєчних білка ( з великих яєць)
500 грам цукрової пудри , самої дрібної яку знайдете.
0.5 чл лимонного соку.
Імбирне пряничное тісто покроковий рецепт
1. Масло і мед помістити в сотейник з товстим дном. Прогріти. Додати спеції і соду, перемішати, зняти з вогню. Остудити до 40 градусів. Збити яйця з цукром, додати медову масу, замісити тісто з борошном. Прибрати в плівку і в холодильник мінімум на 6 годин. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 1 см , вирізати формочкою, перенести на лист, застелений пергаментом. Випікати при температурі 180-190 градусів до готовності. Час готовності буде залежати від розміру і товщини вашого пряника. ( 6-12 хв) Рецепт приблизно на 35-40 пряників не надто великого размера.
2. Для глазурі: Білок відокремити від жовтка. Пудру просіяти, змішати з білком, і соком лимона. Дуже добре збити. Ручним міксером у вузькій посуді, не менше 15 хвилин. Маса стане щільною, білої. Ця консистенція глазурі відмінно підійде для контуру, або розмальовки прянифа. Для заливки пряника, густу глазур, необхідно трохи розбавляти холодною водою. Спочатку малюємо контур прянику, потім заливаємо менш густий глазурью.
3. В процесі роботи, обов’язково, щільно закриваємо залишилася глазур важливим рушником в контакт або плівкою. Глазур сохне досить швидко. Якщо ви малюєте контур, без заливки фону, глазурі досить кілька годин. З заливкою фону, необхідно спочатку просушити фон – 6-8 годин, а потім малювати візерунок зверху наприклад. Пряникове тема дуже популярна. Рекомендую по оформленню пряників, звернутися до інтернету, де можна знайти дуже багато варіантів оформлення на будь-яку тематику 🙂