Іспанські пончики чуррос з шоколадним соусом

Як смачно зробити Іспанські пончики чуррос з шоколадним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Повітряне тісто… хрустка скоринка… шоколадний соус… це просто неймовірне поєднання💔⠀Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо 😘⠀

Інгредієнти

Для чуррос:
✅ 60 г вершкового масла
✅ 10 г цукру
✅ щіпка солі
✅ 160 мл води
✅ 100 г борошна
✅ 2 яйця⠀
✅ масло – для смаження⠀

Для шоколадного соусу:
✅ 60 г шоколаду
✅ 1 ч. л. цукру
✅ 120 мл молока
✅ 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
✅ 10 мл води⠀

Для глазурі:
✅ 2-3 ст. л. цукру⠀
✅ 1 ч. л. кориці⠀

Іспанські пончики чуррос з шоколадним соусом покроковий рецепт

1. Чуррос: Вершкове масло, цукор, сіль і воду, ставимо на середній вогонь і перемішуємо до розчинення масла. Всипаємо просіяне борошно, заварюємо тісто до однорідної консистенції і, перемішуючи, тримаємо кілька хвилин на огне.

2. Трошки охолоджуємо тісто (щоб яйця не згорнулися), додаємо 1 яйце і перемішуємо до однорідної маси (лопаткою або міксером).

3. Додаємо 2 яйця і знову перемішуємо. Кладемо тісто в кондитерський мішок з насадкою або пакетом. Розігріваємо велику кількість масла, відсаджуємо тісто як я показую на відео і смажимо до золотистого цвета.

4. Кладемо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир і обвалюємо в суміші з цукру і кориці. ⠀⠀

5. Шоколадний соус: Шоколад, цукор і молоко ставимо на вогонь і доводимо до однорідної суміші. Додаємо кукурудзяний крохмаль з’єднаний з водою і перемішуємо до однородности.

Відео рецепт 👇