Йогуртовий кекс з ягодами смородини чорної

Йогуртовий кекс з ягодами смородини чорної простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– йогурт натуральний-150 гр
– яйця 2 шт.
– цукор 130 гр.
– масло рослинне 70 гр.
– сіль на кінчику ножа
– ванілін 1 р.
– розпушувач 1 ч. ложка
– борошно 220 гр.
– смородина 1 склянку

Йогуртовий кекс з ягодами смородини чорної покроковий рецепт

1. Ягоду попередньо промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику. Включаємо духовку на 180 градусів. У миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль, цукор і ванілін. Збиваємо до однорідності. Додаємо масло і йогурт (можна замінити його на сметану 20% жирності). Продовжуємо збивати. Просіяне борошно змішати з розпушувачем і в два-три прийоми додаємо в тісто. Тісто повинно вийти без грудочок, кремообразное.

2. Слід від віночка не розпливається на поверхні. Смородину змішуємо з 1 ст. ложкою борошна і додаємо в тісто. Акуратно, щоб не роздавити ягоди, перемішуємо ложкою або лопаткою. Форму для кексу змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто, злегка трясемо форму, щоб розподілити равномерно.

3. Випікаємо на режимі верх+низ близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо, встромивши в центр зубочистку – вона повинна вийти сухою. Даємо кексу трохи охолонути у формі, проходимся по периметру ножем і акуратно виймаємо з форми. За бажанням присипаємо цукрових пудрой.