Чудова кабачкова ікра з часничком, ще не знайшлося жодної людини, кому б не сподобався цей рецепт! Готую вже який рік! 😊 Кабачкова ікра з часником і томатною пастою на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
– 4 кг кабачків (молоденьких)
– 2 кг моркви
– 1,5 кг цибулі
– 2,5 ст. л солі
– 200 гр цукру
– 20 гр паприки(солодкого)
– 15 гр запашного перцю
– 1 ч. л суміші гострого перцю “Корида”
– перець чорний, рожевий, чилі
– 150 мл оцту 9%
– 400 мл рослинного масла
– 2-3 великих головки часнику
– 500 гр томатної пасти
Кабачкова ікра з часником і томатною пастою на зиму покроковий рецепт
1. Всі овочі зважую вже в очищеному вигляді. Пропускаю через м’ясорубку (кабачки, моркву, цибулю). Додаю все крім томатної пасти, варю помішуючи 1,5 часа.
2. Потім всю масу подрібнити заглибним блендером, додати томатну пасту, подрібнений часник і варити під кришкою! 40 хвилин, помішуючи, дуже обережно!
3. Банки стерилизую в мікрохвильовці. Готову гарячу ікру закатують і закутую до повного охолодження. Вихід:12-0,5 літрових баночок + невелика порція до ужину.