Кабачкова піца з сиром на кабачкової основі в духовці простий рецепт. Рецепт для тих, що худнуть хлопчиків і дівчаток, або просто для тих, хто вже не знає куди подіти кабачок. А я його дуже люблю, тому додаю скрізь і їм майже кожен літній день, у вигляді оладок, запіканок, а тепер ще і піци. Даю рецепт, з своїми рекомендаціями, до яких бажано прислухатися, щоб все вийшло 🔥. Начинку можна будь-яку, тут вже на що вистачить фантазії і бажання. Отже, готуємо!
⠀
⠀
⠀
⠀
Інгредієнти
Для коржа:
Кабачок – 2 шт
Яйце – 1 шт
Борошно – 2 ст л
Сир твердий – 30 г
Сіль
⠀
Для соусу:
Томати у власному соку – 200 гр
Орегано – щіпка
Часник сухий – щіпка
Сіль
Цукор
Кабачкова піца з сиром на кабачкової основі в духовці покроковий рецепт
1. Кабачок натираємо на тертку. Частина на велику, частину на дрібну. Це для того, щоб була різна текстура і фракція. Солимо і добре віджимаємо. Дуже добре віджимаємо. Прям дуже сильно. Я б радила його залишити трохи на ситі, щоб він стек, на 15 хвилин і знову віджати. Або віджати його через полотенце.
2. У мене пішла приблизно половина ваги. Далі додаємо яйце, борошно і тертий сир. Перемішуємо, викладаємо на силіконовий килимок (не дуже тонко, хоча б товщиною 3-4 мм) або пергамент, трохи змазаний рослинним маслом. Запікаємо приблизно 15 хвилин при 180. За цей час готуємо соус. ⠀
3. Для соусу: просто всі інгредієнти змішуємо, уварюють пару хвилин, додаємо за смаком цукор і сіль. ⠀ З коржа піде вся зайва волога, він трохи підсохне. Далі викладаємо соус і начинку і знову запікаємо приблизно 15 хвилин, зверху сир і ще хвилин 5-7 до рум’яності. Готово.
4. Якщо у Вас є кругла форма під піцу, можна пекти в ній, тоді навіть якщо Ви погано віджали, піца все одно буде тримати форму.