кабачки Цукіні фаршировані рисом, помідорами і перцем в духовці простий рецепт. Рецепт неймовірно річний, свіжий, ідеальний варіант в сезон овочів. Такі цукіні однаково смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти
Ну 2 цукіні / кабачка 20 см:
▫️¼ склянки рису
▫️Оливкова олія
▫️1 невелика цибулина
▫️½ солодкого перцю
▫️Зубчик часнику
▫️1 яйце
▫️Сіль, перець
▫️Петрушка
▫️½ склянки тертого сиру (пармезан)
▫️½ помідора
кабачки Цукіні фаршировані рисом, помідорами і перцем в духовці покроковий рецепт
1. Бланшируем цукіні 10 хвилин. Розрізаємо навпіл, виймаємо м’якоть, залишаючи дно і боки товщиною приблизно 1 див Солимо зріз і перевертаємо на рушник. Варимо рис у підсоленій воді 10 хвилин, зливаємо воду. Ріжемо цибулю і перець дрібним кубиком. М’якоть цукіні рубаємо, віджимаємо сок.
2. Готуємо цибулю на оливковій олії під кришкою 10 хвилин. Знімаємо кришку, додаємо вогонь і даємо злегка підрум’янитися. Додаємо перець, м’якоть цукіні, часник. Готуємо на слабкому вогні, поки перець не размягчится.
3. Рубаємо томат і петрушку. Якщо в томаті багато насіння, видаліть їх. У мисці змішуємо овочі, рис. Додаємо яйце, сіль, перець, рубану петрушку, сир. Начиняємо половинки цукіні смесью.
4. Поверх укладаємо помідори. солимо, перчимо, посипаємо сиром. Запікаємо 25-30 хвилин при t 220°C, щоб начинка прогрілася, а сир злегка зарумянился.
Відео рецепт 👇