Зовсім скоро настане сезон кабачків, дуже рекомендую приготувати це блюдо. Не лазанья, а ще смачніше.. Готуємо.. Кабачки з фаршем, сиром, вершками, морквою і часником в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Начинка:
Фарш свино-яловичий 800 гр
Кабачки або цукіні 1кг
Лук 1-2 шт
Часник 2-3 зубчики
Морква 1 шт
Томатна паста 2-3 ст л
Сіль, перець за смаком
Заливка:
200 гр вершків (10-20%
3 яйця
Сіль, перець за смаком
Сир 150 гр на тертці
Кабачки з фаршем, сиром, вершками, морквою і часником в духовці покроковий рецепт
1. Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло, кладемо цибулю нарізану кубиками і обсмажуємо до легкого рум’янцю, далі додаємо часник, моркву на тертці, обсмажуємо і додаємо фарш, постійно помішуючи тушкуємо 10 хв. Потім додаємо томатну пасту, сіль, перець. Начинка готова.
2. Далі кабачки промити, нарізати уздовж на пластини товщиною 4 мм. На дно форми викладаємо кабачки, зверху фарш, пересипаємо трохи сиром, далі шар кабачки, фарш, сир, заливка.
3. Останній шар кабачки, заливаємо заливкою, посипаємо сиром, закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку 180 С на 40 хв, за 10 хв до готовності, зняти фольгу, щоб сир підрум’янився .