Качка в вершках з інжиром в духовці

Утя конфі з інжиром, вершками і беконом🦆 Основна складність страви полягає у видобутку качки конфі🤔 Ні, не потрібно видавати чоловіка/хлопця/одному свої панчохи для маскування особи, пробиратися на ферму під покровом ночі на качину ферму і потім стрімко тікати, тримаючи в одній руці качку, а в іншій свою прострелянную п’яту точку опори під виття собак і крики сторожа😳 Все простіше😝 ⠀
За всіма законами жанру для її приготування необхідно багато топленого жиру, в якому качка буде кілька годин нудитися і в підсумку ви отримаєте ніжне м’ясо🤓 Але це не мій шлях, качиного жиру, знаєте, як-то не завезли🙃 ⠀ Тому план Б — псевдосуид в мультиварці💡 Готуємо Качку в вершках з інжиром в духовці рецепт простий.
Качині ніжки були відправлені в пакет з замком zip, в жерло мультиварки налита вода, трохи відкритий пакет поміщений у воду для повного виходу повітря, пакет закритий, температура встановлена на 80 гр, а я йду спати свої законні 8 годин😴 ⠀ У підсумку маємо ніжне м’ясо качки, приготоване до ідеальної температури. План — просте запікання під фольгою 2-3 години в духовці не знадобився😅

Інгредієнти

На 3-4 порції
— 2 ніжки качки конфі
— 200 г вершків (22%)
— 50 г бекону
— 1 ріпчаста цибуля
— 2 з часнику
— 1 інжир
— 1 ст. л. насіння анісу
— 1 ст. л. бальзамічного оцту
— щіпка солі і перцю
— оливкову олію

Качка в вершках з інжиром в духовці покроковий рецепт

1. Прогрійте вершки з анісом в сотейнику 20 хвилин, відцідити через сито аніс. Бекон наріжте смужками, часник і цибулю дрібно нашаткуйте. Качку і інжир відправте в розігріту до 180 г духовку на 15 мин.
2. Розберіть праски на волокна, а інжир довільно дрібно наріжте. Влийте в сотейник масла, обсмажте бекон, додайте цибулю і часник, обсмажте 2-3 хв, знизьте вогонь до минимума.

3. Влийте оцет, потримайте ще 2 хв і додайте вершки, сіль, перець, інжир і праски, перемішайте, дайте постояти 5 хв, зніміть з вогню. Подавайте з пенне або інший пастой.