Як смачно зробити простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Поки з прилавків ще не пропав свіжий і гарний інжир, треба цим користуватися! Ось такі красиві капкейки з начинкою і инжирной шапочкою я пропоную вам приготувати сьогодні 😍 Мені захотілося зробити їх не класичної трапецієподібної форми, а з прямими бочками. А шапочки я зробила за допомогою ложки для морозива… Як вам таке оформлення?
Інгредієнти
Для тесту:
Вершкове масло 160 р
Цукор 180 р
Яйця С1 4 шт
Молоко 80 р
Розпушувач 10 р
Ваніль (порошок або насіння)
Борошно 300 г
Для начинки:
Пюре інжиру 150 р
Цукор 25 г
Пектин 4 р
Для крему:
Сирний сир 500 р
Пюре 100 г інжиру
Крохмаль кукурудзяний 20 р
Цукрова пудра 50 г
Барвник (за бажанням)
Капкейки з інжиром покроковий рецепт
1. Для тіста:
1. Вершкове масло збити з цукром.
2. По одному додати яйця.
3. Борошно просіяти з розпушувачем, додати ванільний порошок.
4. Додати половину сухих інгредієнтів, добре перемішати.
5. Не зупиняючи міксер, влити молоко.
6. Додати сухі інгредієнти.
7. У форму викласти паперові капсули.
8. За допомогою мішка заповнити капсули тестом наполовину.
9. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 минут.
1. Вершкове масло збити з цукром.
2. По одному додати яйця.
3. Борошно просіяти з розпушувачем, додати ванільний порошок.
4. Додати половину сухих інгредієнтів, добре перемішати.
5. Не зупиняючи міксер, влити молоко.
6. Додати сухі інгредієнти.
7. У форму викласти паперові капсули.
8. За допомогою мішка заповнити капсули тестом наполовину.
9. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 минут.
2. Для начинки:
1. Пектин змішати з цукром.
2. Пюре (протерте від насіння) нагріваємо до 40 градусів, всипаємо дощиком цукор з пектином, активно помішуючи.
3. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин.
4. Остуджуємо і перекладаємо в мешок.
1. Пектин змішати з цукром.
2. Пюре (протерте від насіння) нагріваємо до 40 градусів, всипаємо дощиком цукор з пектином, активно помішуючи.
3. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин.
4. Остуджуємо і перекладаємо в мешок.
3. Для крему:
1. Пюре інжиру змішуємо з крохмалем і варимо до загустіння, постійно помішуючи.
2. Отриманий гель, не остуджуючи додаємо до творожному сиру і добре збиваємо.
3. Додаємо цукрову пудру і барвник, збиваємо. Прибираємо в холодильник на 40 минут.
1. Пюре інжиру змішуємо з крохмалем і варимо до загустіння, постійно помішуючи.
2. Отриманий гель, не остуджуючи додаємо до творожному сиру і добре збиваємо.
3. Додаємо цукрову пудру і барвник, збиваємо. Прибираємо в холодильник на 40 минут.
4. В готових від капкейків вирізаємо серединку. Заповнюємо її начинкою. За допомогою ложки для морозива викладаємо крем на капкейки, прикрашаємо свіжим інжиром. П. с. щоб крем краще виходив з ложки, потрібно занурити її у воду і добре стряхнуть.
Відео рецепт 👇