Каппеллетті пельмені по італійськи з рікоттою, шпинатом і сиром простий рецепт. Каппеллетті – вид пасти з начинкою. Таку пасту можна приготувати, як самостійне блюдо, а можна додати до супів і бульйонів. Рецептом супу з каппеллетті поділюся найближчим часом, а сьогодні буде рецепт самої пасти.
Інгредієнти
Борошно з м’яких сортів пшениці – 150 г
Борошно з твердях сортів пшениці – 50 г
Жовток – 120 г (або 2 великих яйця)
Начинка:
Шпинат свіжий – 150 г
Рікотта – 200 г
Пармезан – 40 р
Часник – 1 зубчик
Сіль, перець, мускатний горіх
Каппеллетті пельмені по італійськи з рікоттою, шпинатом і сиром покроковий рецепт
1. Змішайте обидва види борошна і жовтки. Замісіть тісто, загорніть в плівку і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Промийте шпинат. Розігрійте в глибокій сковороді оливкову олію, додайте шпинат і дрібно нарізаний часник, тушкуйте пару минут.
2. Остудіть, відіжміть зайвий сік зі шпинату і порубаєте ножем. З’єднайте шпинат з рікоттою, тертим пармезаном, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Тонко розкачайте тісто, виїмкою для равіолі виріжте кружечки, помістіть на них начинку.
3. Складіть кружечок тіста навпіл, защипайте краю і підверніть куточки один до одного. Зваріть каппеллетті відразу або заморозьте впрок.