Тефтелі в томатно сметанному соусі в духовці з фаршу і рису

Самі смачні тюфтельки без обжарювання в томатному соусі. Таке страву любить вся наша родина, тефтелі не треба обжартвать, накатав і в духовку, але при цьому дуже смачно 👌 Домашні тефтелі в томатно сметанному соусі в духовці з фаршу і рису простий рецепт.

Інгредієнти

1 кг фарш
400 г вже відварений рис
300 г цибуля ( 3 середні цибулини)
100 г морква (1-2 шт)
Перець/часник/зелень за смаком
1-2 чл сіль

Соус:
500 г пасеровані помідори або томатний сік
500 мл вода
3 ст л сметана
3 ст л борошно
Сіль/ перець за смаком

Тефтелі в томатно сметанному соусі в духовці з фаршу і рису покроковий рецепт

1. Моркву пасеруємо, цибулю подрібнюємо і додаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо трохи часнику і вже заздалегідь відварений рис, все добре перемешиваем.

2. Формуємо тефтелі невеликого розміру. Соус змішуємо пасеровані помідори або томатний сік з 3 ложками сметани та борошна, солимо, перчимо за вкусу.

3. Доливаємо приблизно 500 мл води, дивіться за посуді, вода повинна накривати повністю тефтелі. Закриваємо кришкою або фольгою, випікаємо в духовці при 200° приблизно 40- 60 минут.

Відео рецепт 👇