Курячі тефтелі в сметанному соусі

Самі смачні курячі тефтелі в сметанному соусі 🤤 Не знаю як я жила раніше без каструль з антипригарними покриттям. Так зручно зробити засмажку, а потім в ній же варити або тушкувати🤩

Інгредієнти

На 3-4 порції:
🐔800-900 р. фаршу з філе стегна
🥕1,5 шт. моркви (150 р.)
🧅1 шт. велика цибулина (150 р.)
🧄2-3 зубчики часнику
🥚1 шт. яйце
🥖Якщо маса рідка 2-3 ст. л. манки або панірувальних сухарів
🧂Сіль, перець, спеції за смаком (у мене приправа до курки)

Соус:
🥛150 р. сметани 20-25%
🥄1,5 ст. л. борошна
🧂Сіль, перець
💧1 склянку окропу

Курячі тефтелі в сметанному соусі покроковий рецепт

1. Соус. Сметана, сіль, перець, борошно, змішати. Додати окріп, заважати так щоб не було грудочок. На вершковому маслі припустити дрібно нарізану цибулю і моркву натерту на дрібну терку.
2. Фарш, яйце, подрібнений часник, сіль, спеції (у мене спеції для курки), зажарка, все змішати. Якщо маса вийшла рідкувата, додайте 2-3 ст. л. манки або панірувальних сухарей.
3. Сформувати кульки, викласти в каструлю з антипригарним покриттям, залити соусом. Тушкувати на середньому вогні, з моменту закипання 30-40 хвилин. За бажанням посипати зеленню. Подавати як самостійне блюдо або з пюре, рисом, макаронами 🍚🍝🥔.

Відео рецепт 👇