Карамелізовані апельсини в шоколаді для прикраси торта

НОВОРІЧНЕ ЛАСОЩІ 🍊 🙌🏻 Карамелізований цитрус в хрусткій шоколадній оболонці і келих ігристого, життя вдалося 😉 🥂 Готуємо Карамелізовані апельсини в шоколаді для прикраси торта рецепт простий.

Інгредієнти

* 3 шт середніх апельсина
* 350 гр цукру
* 200 гр води (1)
* 1/4 ч. л. ванільний екстракт/паста (за бажанням)

Для глазурування:
* 50 гр темного шоколаду (у нас Callebaut #811)
* 3 гр рослинної олії

Карамелізовані апельсини в шоколаді для прикраси торта покроковий рецепт

1. Апельсин порізати кружечками, товщиною ~ 5 мм. Замочити апельсини в гарячому окропі на 5 – 6 хвилин, так ми позбудемося від зайвої вологи, після промокнути апельсини рушником. У сотейник всипати цукор, додати ваніль, воду (1), проварити до повного розчинення цукру. Скласти шматочки апельсина в сироп, почати проварювати на слабкому вогні, періодично помешивая.

2. Знадобиться приблизно 1-1.15 години, апельсини придбають красиву карамельну скоринку. Знімаємо апельсини з вогню – перекладаємо на силіконовий килимок і відправляємо «підсохнути» в духовку до 110* на 15-20 хвилин ( залежно від розміру).

3. Глазируем апельсини сумішшю рослинного масла і шоколаду. Можна використовувати темперований шоколад, він забезпечить хрускіт і зручність зберігання при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇