Торт-суфле пташине молоко н агар агарі

Як смачно зробити Торт-суфле ” пташине молоко н агар агарі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для бісквіта:
130 гр жовтки яєць (приблизно три яйця)
100 гр цукру
Щіпка солі
60 гр молока
30 гр рослинного масла
140 гр борошна
5 гр розпушувача

Для суфле:
150 мл холодної води
15 гр агар-агару магазинного, (професійний не беріть більше 6 гр сила 1000)
250 гр цукру
180 гр вершкового масла кімнатної температури
100 гр згущеного молока
2 білка
Щіпка солі
Кілька крапель лимонного соку

Торт-суфле ” пташине молоко н агар агарі покроковий рецепт

1. В тару міксера відправляємо жовтки і дрібку солі, починаємо збивати, додаємо Цукор і збиваємо до білого. Далі вливаємо молоко, масло і вводимо борошно і розпушувач, перемішуємо на найменших оборотах міксера або з допомогою лопатки якщо у вас ручний міксер, тільки в цьому випадку борошно і розпушувач обов’язково просіваємо. Перекладаємо у форму діаметром 20 см і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20-25, випікаємо до сухої зубочистки.

2. Готовий бісквіт охолодити, зрізаємо верхівку, готуємо кільце, з внутрішньої сторони обкладаємо ацетатної плівкою (можна просто пергаментом обкласти. Міцно закріплюємо кільце навколо бісквіта. Бісквіт я просочила просто теплою водою, можна просочити будь-яким соком або молоком. Прибираємо в бік. .Збиваємо згущене молоко і вершкове масло, прибираємо в бік. Окремо змішуємо в ковшике агар, воду і Цукор, ставимо на вогонь сироп

3. І при постійному помішування доводимо до 110 градусів або до стану сопелькі 😁 коли сироп почнемо вирувати і кипіти, ми починаємо збивати білки з дрібкою солі. Білки збиваємо до пишної маси (тільки не перевзбейте) якщо у вас ручний міксер то спочатку збийте білки, а потім починайте варити сироп. Гарячий сироп вливаємо до білків і збиваємо до стан білкового крему. Чіпаємо руками чашу міксера, коли вона вже не буде сильно гарячою, а теплою, кладемо туди крем і не зупиняючи міксер збиваємо до однорідної маси протягом 20-30 секунд. Перелити все на бісквіт і прибираємо в бік на кілька годин до повного застигання. Прикрашаємо за желанию.

Відео рецепт 👇