Сьогодні дуже смачне печиво. Карамельне, імбирне, тягуче, з тонким ароматом патоки. Раджу до втілення негайно) рецепт не тільки простий, а ще й швидкий, без вилежування в холодильнику. Знаю, будете питати, чим замінити патоку, відразу відповім, не полінуйтеся – купуйте. У темній меляси особливий аромат, і вона практично не солодка, на відміну від меду. Коштує не дорого, а в переддень пряникового марафону, вона Вам ще знадобиться) я купувала на Озоні, але є і у великих гиперах, Метро, Ашан… Готуємо Карамельне, імбирне і тягуче печиво з патокою рецепт простий.
Про цукор. В рецепті цукор коричневий, саме за рахунок нього печиво і виходить карамельним, тягучим, жувальним. Я брала демереру, можна і мусковадо. Заміна на білий цукор призведе до того, що печиво стане хрустким. Це не погано, але от особисто мені подобається тягуче) Рецепт розрахований на 24 великих печеньок, печіть у 2 етапи, тому що тісто сильно розпливається, відповідно потрібно багато місця. Можна половину спекти відразу, а половину заморозити, попередньо сформувавши кульки. І тоді в будь-який момент у Вас буде смачна паличка-виручалочка) мабуть, у мене все.
Про цукор. В рецепті цукор коричневий, саме за рахунок нього печиво і виходить карамельним, тягучим, жувальним. Я брала демереру, можна і мусковадо. Заміна на білий цукор призведе до того, що печиво стане хрустким. Це не погано, але от особисто мені подобається тягуче) Рецепт розрахований на 24 великих печеньок, печіть у 2 етапи, тому що тісто сильно розпливається, відповідно потрібно багато місця. Можна половину спекти відразу, а половину заморозити, попередньо сформувавши кульки. І тоді в будь-який момент у Вас буде смачна паличка-виручалочка) мабуть, у мене все.
Інгредієнти
На 24 печива
170 гр вершкового масла кімнатної температури
220 гр коричневого цукру
110 гр темної патоки
1 яйце С1
1/2 чл солі
2 чл розпушувача
1/2 чл меленого імбиру
1 чл кориці
1/4 чл меленої гвоздики
280 гр пшеничного борошна
Цукор для обвалювання
Карамельне, імбирне і тягуче печиво з патокою покроковий рецепт
1. Масло збити з цукром, додати яйце і патоку, знову збити. В отриману суміш просіяти борошно, розпушувач, сіль і спеції, замісити трохи липнущее тесто.
2. Мокрими руками сформувати 24 кульки ( розміром більше волоського горіха), кожен обваляти в сахаре.
3. Викласти на деко, застелене папером, за 12 кульок. Випікати при 175 гр 15 хв. Зняти з листа тільки після повного остигання. Приємного апетиту)))