Карамельний соус в домашніх умовах рецепт простий.
Інгредієнти
300 мл вершків (вершки від 20% до 35% жирності, чим жирніше вершки тим гущі виходить карамельний соус, у мене були вершки жирністю 32%)
200 гр цукру
40 гр вершкового масла
Щіпка солі
Карамельний соус в домашніх умовах покроковий рецепт
1. На середньому вогні розтопити цукор злегка покручивая каструлею або помішуючи як я ложкою 🙈, коли цукор повністю розтопиться (зстежите за тим, щоб цукор не підгорів, тому що якщо цукор підгорить карамель буде гірчити).
2. Робимо це все на середньому вогні або трохи менше середнього, в залежності від того як маса кипить у вас. Додаємо по шматочку вершкове масло, при цьому інтенсивно помішуючи, потім вливаємо тонким струменем підігріті вершки при цьому постійно помешиваем.
3. Помішуючи проваримо хвилин 10-15, але не більше 15 хвилин. Додаємо дрібку солі і прибираємо з вогню. Карамельний соус готовий, його можна зберігати в холодильнику до двох місяців 🍯. Після того як він постоїть у холодильнику він стає ще гуще.
Відео рецепт 👇