Картопля в казані на плиті з мясом яловичини, цибулею та олією

Картопля в казані на плиті з м’ясом яловичини, цибулею і маслом простий рецепт. Друзі, сьогодні тушкуємо м’ясо з картоплею. Це блюдо універсальна і підійде для будь-якого випадку.

Інгредієнти

1 кг яловичини
Вершкове масло – 100 г
Цибуля – 2 шт
Часник – 5 зубчиків
Сіль за смаком
Солодка паприка – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л.
Чорний перець горошком – 10 шт
800 г картоплі

Картопля в казані на плиті з м’ясом яловичини, цибулею та олією покроковий рецепт

1. Яловичину нарізати на середні шматочки. Яловичину можна замінити на будь-який інший вид м’яса, який вам більше подобається. Але врахуйте, що час приготування, а також смак і калорійність страви зміняться. Свинина і баранина як правило жирніше яловичини, а куряче філе або індичка – більше постные.

2. Частину цибулі викласти на дно казана. Зверху викласти м’ясо. Далі залишився лук і вершкове м’ясо. Добре розігріти казан на сильному вогні, потім зменшити вогонь і готувати 1 час.

3. Через годину додати чорний перець горошком, паприку, цукор і оцет. Залишити гаситися ще на 30 хвилин. Додати часник, сіль і картоплю. Перемішати. Налити води, щоб злегка покрити картопля

4. Тушкувати ще 30-40 хвилин на маленькому вогні За 10 хвилин до готовності покласти лавровий лист. Часник теж можна покласти не з картоплею, а за 10 хвилин до готовності. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇