Картопляні булочки

Картопляні булочки для бургерів в духовці простий рецепт. Смачні і швидкі, плюс можна утилізувати картопляний відвар.

Інгредієнти

На 9-10 шт

Тісто:
300 гр. пшеничного борошна в/с чи 1с
230-250 гр картопляного відвару (вода, в якій варилася картопля для пюре)
100 гр пшеничного борошна ц/з або житнього борошна
50 гр яєць (1шт С1)
40 гр залишків закваски (можна не додавати)
30-80 гр цукру (за смаком)
8-10 гр солі
4 гр пресованих дріжджів

Вихід: ~790 гр
Гідратація: ~70%

Картопляні булочки покроковий рецепт

1. Змішати картопляний відвар, яйце і тремтіння до однорідності. Внести інші інгредієнти і вимісити до гладкості. Перекласти в контейнер, накрити і залишити при 30°С (в духовці з включеною лампочкою) на ~2 години до збільшення в 2-2,5 раза.
2. Зробити 1-2 обминки з інтервалом 30 -45 хвилин. Через ~2 години: Розділити на 9-10 частин (по 75-80 гр), підкотити, викласти на деко, накрити і залишити при 24-25°С на 1,5-2 години до збільшення у 2,5-3 раза.

3. Через 1,5-2 години: Змастити збитим яйцем, випікати при 220°С 20-25 минут.