Картопляні деруни з гарбузом

Картопляні деруни з гарбузом простий рецепт 🎃 Різноманітимо звичну класику яскравою складовою🎨 Гарбуз додасть дерунам і кольору, і користі 😉

Інгредієнти

картопля — 0,5 кг;
гарбуз свіжа або заморожена — 0,5 кг;
яйце — 2 шт.;
часник — 3 зубчики;
борошно — 4 ст. л.;
петрушка або кріп — кілька гілочок;
рослинна олія для смаження;
сіль, чорний перець — за смаком.

Картопляні деруни з гарбузом покроковий рецепт

1. З картоплі зрізаємо шкірку, тремо на дрібній тертці; Гарбуз очищаємо, прибираємо насіння, натираємо на дрібній тертці; Змішуємо овочі, ретельно віджимаємо сік;
2. Цибулину очистити, дрібно рубаємо або подрібнюємо у блендері; Зубчики часнику чистимо, пропускаємо через прес. Зелень подрібнюємо; Цибулю і часник, додаємо до гарбузово-картопляної маси, розбиваємо яйця, додаємо борошно, додати порізану зелень;
3. Солимо і перчимо тісто, перемішуємо. Викладаємо ложкою на розпечену сковорідку, обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін; Подаємо деруни теплими, зі сметаной.