Картопляно грибний пиріг на пісочному тісті

Картопляно грибний пиріг на пісочному тісті простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 320 гр
Масло вершкове – 210 гр
Вода – 4-6 ст. л
Сіль – щіпка

Начинка:
Гриби Печериці – 500 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3 зуб
Масло рослинне – 3-4 ст. л.
Картопля відварна – 4 шт.
Кріп свіжий – 20 гр
Яйце – 1 шт
Вершки 20%-33% – 50 мл
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком

Яйце – 1 шт для змазування пирога
Кунжут білий – для посилки пирога
Форма для випічки d=28 см

Картопляно грибний пиріг на пісочному тісті покроковий рецепт

1. Для тесту борошно натерти холодне вершкове масло через крупну тертку, всипати сіль, перетерти все руками в крихту. Влити воду, замісити тісто. Тісто розділити на дві частини – 3/4 частина піде на низ пирога, 1/4 частина на верх пирога. Загорнути обидва шматка тіста в харчову плівку, прибрати в холодильник на 30-60 хвилин, в цей час займемося начинкой.
2. Для начинки у сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю і натертий часник до м’якості. Додати нарізані гриби, смажити до випаровування рідини з сковороди, наприкінці посолити, поперчити. Зняти з вогню. У мисці виделкою збити яйце і сливки.
3. Збираємо всю начинку: У чашку покласти нарізану варену картоплю кубиками, обсмажені гриби з цибулею, дрібно нарізаний кріп, влити яйце з вершками, посолити, поперчити – все перемішати. Великий шматок тіста розкачати за формою, покласти у змащену форму, зробити бортики.
4. Викласти начинку. Розкачати менший шматок тіста, накрити начинку, защепити краї тіста. Змастити верх пирога яйцем, присипати кунжутом, в середині тесту зробити дірочку, щоб виходив пар. Випікати в нагрітій духовці 180 гр, режим низ + конвекція, 40-50 минут.