Пиріг кіш з куркою, грибами і шпинатом

Як зробити смачний пиріг кіш з куркою, грибами і шпинатом в заливці вершків рецепт. Відмінний варіант для святкового застілля. Кіш можна їсти як в гарячому так і в холодному вигляді.

Інгредієнти

Для тесту;
– масло вершкове 140 гр.,
– борошно пшеничне высш. сорт 250 гр.,
– яйце куряче-1шт.,
– сіль щіпка.

Начинка;
– відварене куряче філе 300 гр.,
– гриби 300 гр.,
– середнього розміру цибулина,
– часник 2 зубчики,
– сіль/перець/спеції,
– шпинат 200 гр,

Заливка;
– вершки 10% – 200 мл,
– сир 200 гр.,
– сіль/перець,
– яйце куряче 3 шт.

Пиріг кіш з куркою, грибами і шпинатом покроковий рецепт

1. Тісто. У блендер закидаємо холодне вершкове масло борошно і сіль. Подрібнюємо в крихту, додаємо яйце і збираємо тісто в кулю. Якщо не збирається можна додати трохи води. Готове тісто прибираємо в холодильник. Тепер начинка, гриби обсмажуємо на рослинній олії разом з цибулею і чесноком.
2. Коли гриби готові додаємо розібране на волокна куряче філе і шпинат. Сіль, перець і спеції за смаком. Обсмажуємо ще 5-7 хв. Залишаємо остигати. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 5 мм Розподіляємо по формі. Добре наколюємо виделкою. Відправляємо в духовку при 180 °С на 15 хв. (Це предвыпечка)
3. Дістаємо форму і розкладаємо начинку. В окремій ємності збиваємо вершки, сир тертий на дрібній тертці яйця. Додаємо сіль/перець і добре перемішуємо. Заливаємо цією сумішшю начинку. Відправляємо в духовку при 180 °С на 45-50 мин.