Кавова запіканка на кефірі і манки

Як зробити кавову запіканку на кефірі і манки рецепт простий. Приготуйте запіканку на сніданок! Можна подати з кремом на основі сметани/вершків/сиру або просто згущеним молоком. Я люблю без всяких добавок, а діти обожнюють зі згущеним молоком 🙈 Якщо замінити половину сиру на сирний сир, то смак стане більш вершковим/кремовим. Тонкий аромат кави тут дуже хороший. Манку краще не міняти на іншу муку/крохмаль/горіхи і тд, вийде інша текстура.

Інгредієнти

сир 540г (3пачки 9% 180г)
Кефір 2,5-3,2% 250г
яйця 5шт (300г)
манка 90г
100г цукор (можна більше, якщо любите якнайсолодше)
ванільний цукор-10г
Кави «3в1» 20г (можна взяти 1,5 чл меленого тонкого помелу і спочатку змішати в теплому кефірі до повного розчинення)
масло вершкове 1стл (змастити чашу)

Шоколадна глазур
Шоколад темний 70г
Вершкове масло-30г
Шоколадні кульки для декору

Згущене молоко для подачі (не обов’язково)

Кавова запіканка на кефірі і манки покроковий рецепт

1. манку Залити кефіром і залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки. Жовтки збити блендером, манку, кава з кефіром і сир в крем. Збити білки з цукром в пишну масу. З’єднати обидві суміші лопаткою. Чашу змастити маслом, викласти масу. Готувати в мультиварці, режим «ЗАПІКАНКА».
2. Остудити в чаші. Дістати. Шоколад і масло розтопити, пробити блендером, вилити на запіканку, прикрасити, прибрати в холодильник. Можна готувати в духовці при 130-140 С 1-1,5 діаметр форми 22см. Чим вище виріб, тим дольше.
3. Щоб не з’явилося тріщин, можна поставити деко глибокий з водою в самий низ. Після приготування не треба різко виймати з духовки, відкрийте дверцята і дайте охолонути. Дуже зручно сирну запіканку готувати з вечора. За ніч вона ідеально стабилизируется.

Відео рецепт 👇